Івано-Франківський міський осередок КСУ Івано-Франківський міський осередок КСУ "Станіславів"
Ви увійшли як Гість | Група "Гости" | RSS
Меню сайту
Новини по розділах
Новини осередку [26]
Новини, оголошення, повідомлення, накази
КСУ інформує [6]
Актуальна інформація, новини, накази, та інше від Кінологічної Спілки України
Осередок в ЗМІ [5]
Статті, оголошення, інше в засобах масової інформації
Змагання, виставки [5]
Внутрішні заходи осередку
Офіційна інформація
Племінна робота та документи
Пошук
Друзі сайту
КИНОЛОГИЧЕСКИЙ СОЮЗ УКРАИНЫ. Официальный сайт Общение членов Кинологического Союза Украины на любые темы

Любарт - кінологічний клуб
Мукачівський Міський Осередок
Ровенское городское отделение КСУ "Альянс"
Дрогобицький осередок КСУ


Друг голубів
Спонсори
официальный сайт
официальный сайт
Партнери
Суспільно-політичний тижневик 0342.com.ua - сайт міста Івано-Франківська
Головна » 2011 » Квітень » 19 » Бордер коллі (border collie)
20:00
Бордер коллі (border collie)
Бордер коллі - це завзятий характер, трудяга, спортивний собака, пастух та компаньйон.

У 1881 році перший Клуб коллі випустив опис породи і розробив систему оцінки роботи цих собак на змаганнях. Для племінного розведення собак відбирали виключно за робочими якостями. Відомо, що під патронатом королеви Вікторії порода коллі набувала все більшої популярності. І от завдяки наполегливій праці сучасних кінологів перші вівчарки під назвою «бордер коллі» були зареєстровані Джемсом Рейдом в 1915 році. Міжнародне суспільство любителів вівчарок і Кеннел-клуб Великобританії спільно вирішили, що бордер коллі може бути не лише робочим собакою - він гідний того, щоб бути показаним на виставках, тому порода повинна мати свій стандарт. Але лише у 1976 році після затвердження Кеннел-клубом стандарту на породу бордер коллі отримав право брати участь у виставках, хоча в Австралії, Новій Зеландії і США бордер коллі як порода був визнаний набагато раніше. Зараз в Австралії бордер коллі - основна пастуша порода собак поряд з келпі (до речі, австралійський келпі теж похідна порода від шотландської вівчарки - від універсальної коллі).
Бордер коллі - це типова коллі, енергійний і рухливий собака, проте він не має бути ні агресивним, ні знервованим. Рухи його вільні, плавні, лапи майже не відриваються від землі, створюється враження, що собака біжить дуже обережно, але в той же час швидко. Шерсть буває двох типів: напівдовга і коротка. Допускається будь-яке забарвлення, але білий колір не повинен переважати. Добре розвинений, щільний підшерсток, що надійно захищає від негоди. Хвіст помірної довжини, низько посаджений, кінчик хвоста злегка підведений. Собака пропорційно і гармонійно складений, елегантний, але в той же час досить міцний. Зовнішній вигляд собак породи бордер коллі дуже різний, тому що при відборі зовнішнім особливостям уваги практично не приділялося. Найголовніше - збалансованість, що дозволяє собаці легко і вільно рухатися. Можна собі уявити, яким фізично ідеальним і витривалим має бути собака, якому доводиться так важко працювати круглий рік, без вихідних і свят.
Бордер коллі може пасти будь-яких тварин: корів, овець і навіть птицю. Цьому собаці життєво необхідно постійно перебувати в роботі і в русі. Оскільки бордер коллі надзвичайно сприйнятливий і чутливий, то йому потрібний господар спокійний, розсудливий, здатний правильно виховати собаку й управляти ним. Треба поводитися рішуче, щоб направити його буйну енергію у правильне русло, інакше бордер коллі вийде з-під контролю і стане неслухняним. Власник такого собаки мусить мати в своєму розпорядженні достатньо часу для занять з ним і задоволення його потреби в постійному русі. Бордер коллі не повинен перетворитися на робота, важливо, щоб він сам умів в певних ситуаціях приймати потрібні рішення. Характер його становиться приблизно до шести місяців. Протягом життя бордер коллі постійно щось пізнає, і до п'яти-шести років він досягає повної досконалості в роботі. Бордер коллі також чудово пасує до багатьох видів спорту з собакою: йому під силу пошук наркотиків, санітарна і рятувальна служби; неперевершеною вважається ця порода в аджіліті. Як охоронець і сторож ця порода зовсім непридатна, тому що відбір тривалий час проводився на виключення всякого прояву агресивності.

   
Категорія: Осередок в ЗМІ | Переглядів: 984 | Додав: DOG | Рейтинг: 0.0/0
Форма входу

Календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Виставки, конкурси
ВИГУЛИ та ДРЕСМАЙДАНЧИКИ для собак у ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ - ЦЕ РЕАЛЬНО!
Майданчик
МАЙДАНЧИК ДЛЯ ДРЕСИРУВАННЯ СОБАК
Лапа допомоги дітям
Волонтерський рух ЛАПА ДОПОМОГИ ДІТЯМ
Нове на форумі
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0