Івано-Франківський міський осередок КСУ Івано-Франківський міський осередок КСУ "Станіславів"
Ви увійшли як Гість | Група "Гости" | RSS
УВАГА! Сайт //dog-if.at.ua переїхав на http://dog-if.jimdo.com/, залишився форум.
зоологія МАЙДАНЧИК ДЛЯ ДРЕСИРУВАННЯ СОБАК Корм «HUBERTUS GOLD» УВАГА ПЛЕМОГЛЯД 2014 Перетримка ANF официальный сайт официальный сайт Мікрочіпи ПОЛЮВАННЯ з СОБАКАМИ цуценята вязки вязки

25/08/2012 САС-UA "КУБОК СТАНІСЛАВОВА" м.Івано-Франківськ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Любомира  
Форум » Діяльність клубу » Спорт з собакою » Види спорту з собаками - Короткий словник (спорт з собаками)
Види спорту з собаками - Короткий словник
ЛюбомираДата: Вівторок, 23.11.2010, 21:30 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 3366
Репутація: 7
Статус: Офлайн
КОРОТКИЙ СЛОВНИК ВИДІВ СПОРТУ З СОБАКАМИ

***********************

Аджиліті. Головне завдання - швидше за всіх пробігти по визначеній суддею трасі, долаючи всілякі перешкоди (також звані снаряди), за що нараховують бали. Снаряди в аджіліті діляться на контактні (по ним собака повинен проходити – «бум», «гора», «гойдалки»), і безконтактні (до них собака не повинен торкатися – бар'єри, «шина»). Долає перешкоди собака самостійно, без повідця, хендлер керує собакою голосом або жестами. До аджиліті включено декілька видів змагань – джампінг (на цій трасі лише безконтактні бар’єри, цей вид дуже динамічний), гемблер (тут спортсмен набирає певну кількість балів, сам розраховуючи кількість взятих бар’єрів), снукер (тут обумовлена суддею послідовність подолання снарядів різного кольору, за які нараховуються балли) та естафета – командне аджиліті, коли в кінці виступу підраховуються бали всіх учасників команди.

Дог-фрізбі. Змагання складаються з двох турів: міні-дистанція і фрістайл. У міні-дістанції собака повинен зловити у повітрі запущену господарем пластикову тарілку на максимальній відстані від нього, при цьому не дати їй впасти на землю. Якщо собака ловить тарілку в стрибку, коли всі 4 лапи відриваються від землі, за що нараховується додатковий бал.У фрізбі можна грати і командою, це дуже видовищний спорт, тут можна проявити фантазію та вибудувати цілу схему «польотів».

Флайбол. У перекладі з англійського флайбол означає «м'яч, що летить». Завдання собаки - зловити і принести господареві найбільшу кількість схожих на тенісні м'ячів, що летять із спеціальної машини (флайбокса), при цьому витратити на це найменшу кількість часу. Також можна використовувати декілька снарядів, які собака повинна подолати у погоні за м’ячем. Часто влаштовують командні парні забіги, коли собаки змагаються у кількості принесених назад м’ячів.

Фрістайл. Це відносно новий вигляд спорту з собакою, який найдивнішим чином поєднує в собі елементи слухняності і танцю. Собака і людина під музику здійснюють рухи, підлеглі єдиному задуму танцю. Виступи кращих спортивних пар дійсно вражають – рухи собаки і людини вивірені до міліметра і абсолютно синхронні там, де це необхідно, відмінно тримається темп і ритм. Собака настільки добре знає свою частину програми, що людина управляє нею з вигляду легко і невимушено, концентруючи увагу не на собаці, а на самому виступі. Завдяки цьому виступ виглядає дуже артистично і красиво, мимоволі приходить на думку порівняння з фігуристами, що показують в парному катанні оригінальний танець!

Спрінгпол - змагання по висінню на канаті. У цьому вигляді спорта виявляються такі якості собак як завзятість, витривалість і працездатність. З фізіологічної точки зору, висіння на канаті сприяє викиду адреналіну, також допомагає розвинути і укріпити різні групи м'язів. Канат (брезентова стрічка, стропа) фіксується на надійному кріпленні. На кінець каната, що вільно висить, кріпиться м'яка ухватка строго паралельно землі (для чіткого утримання собакою) так, щоб відстань до неї від землі складала не більше 1,5 метрів. По команді собака повинен зловити зубами канат і утримувати його. На виконання завдання дається 3 спроби. Максимальний час, відведений на вправу кожному учасникові, – 5 хвилин. Після закінчення часу собака знімається з снаряда голосом або механічно. Кожному з учасників нараховуються бали або штрафні очки.

Догпуллінг - змагання між двома собаками по перетягуванню каната. Для перетягування використовується брезентова стрічка або стропа. Довжина стрічки (стропи) – 3 метри. На двох кінцях стрічки закріплюються ухватки, центр стрічки позначається контрастним кольором. Перешкода для стартової фіксації стрічки має бути непрозорою і висотою 1-1,5 метра. Після команди собака повинен зловити зубами за канат і тягнути її від перешкоди. Переможеним оголошується той з собак, який першим відпустить канат або торкнеться якою-небудь частиною тіла до перешкоди.

Вейтпулінг - виник для демонстрації тяглової потужності собаки. Це змагання по перетягуванню ваги на певну відстань, в якій учасники розбиті на вагові категорії, а вантаж знаходиться на візку з колесами або санях. Собака за одну хвилину повинен протягнути вантаж на відстань від 1,5 до 6 м. Хендлер не має права торкатися до собаки, коли той тягне вантаж, він повинен зберігати певну дистанцію. Не дозволяється використовувати які-небудь приманки або заохочення.

Гонки по снігу – існує декілька видів : безпосередньо перегони на санах з упряжкою собак, скіджорінг (лижник-гонщик пересувається вільним стилем по лижній дистанції разом з однією або двома собаками, з якими він зв'язаний спеціальним амортизаційним шнуром), скіпулінг (одна або декілька собак, запряжених "гуськом", везуть за собою невелику нарту (пулку), сполучену спеціальним тросом з лижником. Також існують «літні» пулки (на колесах) і лижні «зимові»).

Драйленд - виник набагато пізніше за зимові види спорту, оскільки був придуманий як підготовка їздових собак в теплу пору року. В перекладі на українську мову означає - "суха земля". Відповідно, драйленд об'єднує ті види спорту з собакою, де учасники змагаються на землі без снігу (гонки по землі). Драйленд підрозділяється на канікрос (біг з собакою), байкджорінг (буксирування собакою велосипеда із спортсменом), дог-картінг (буксирування собакою спеціального візка) і дог-скутерінг (собака в шлейці або тягне самокат, або ставиться справа збоку в спеціальну дугу і рухається поряд з самокатом).

happy


Івано-Франківський міський осередок КСУ "СТАНІСЛАВІВ"
секретар - тел. +38 099 00 31 095, +38 097 18 75 053
 
Форум » Діяльність клубу » Спорт з собакою » Види спорту з собаками - Короткий словник (спорт з собаками)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: