Івано-Франківський міський осередок КСУ Івано-Франківський міський осередок КСУ "Станіславів"
Ви увійшли як Гість | Група "Гости" | RSS
УВАГА! Сайт //dog-if.at.ua переїхав на http://dog-if.jimdo.com/, залишився форум.
зоологія МАЙДАНЧИК ДЛЯ ДРЕСИРУВАННЯ СОБАК Корм «HUBERTUS GOLD» УВАГА ПЛЕМОГЛЯД 2014 Перетримка ANF официальный сайт официальный сайт Мікрочіпи ПОЛЮВАННЯ з СОБАКАМИ цуценята вязки вязки

25/08/2012 САС-UA "КУБОК СТАНІСЛАВОВА" м.Івано-Франківськ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Модератор форуму: Любомира  
Форум » Оголошення » Цуценята » Аліментне цуценя німецької вівчарки робочого розведення (Алиментный щенок немецкой овчарки рабочего разведения)
Аліментне цуценя німецької вівчарки робочого розведення
an17Дата: Четвер, 14.11.2013, 14:23 | Повідомлення # 16
Робочий
Група: Перевірені
Повідомлень: 168
Репутація: 0
Статус: Офлайн
що значить робочого розведення? як працює і де? у батька ГДР крові? можна батька в стійці збоку
 
5_kopeekДата: П`ятниця, 15.11.2013, 17:00 | Повідомлення # 17
Цуценя
Група: Перевірені
Повідомлень: 22
Репутація: 0
Статус: Офлайн
Про робоче розведення, як власне і взагалі про розведення, можна писати довго і багато. an17, спробую пояснити основні моменти в кількох словах.
В останні десятиріччя в породі німецька вівчарка відбувся поділ на дві популяції: Hochzucht -- у нас як правило називають таких собаками шоу-розведення, та Leistungszucht – собаки робочого разведения. Основним призначенням собак шоу-розведення є участь у виставках, у розведенні основну роль відіграють не робочі якості собаки, а її анатомічна будова. Представників цього напрямку розведення легко впізнати за сильно опущеним крупом та ніби напівзігнутими задніми лапами, що дозволяє таким собакам демонструвати гарний рух риссю у ринзі на виставках. Оскільки селекція в даному напрямку ведеться вже дуже давно, собаки цієї популяції мають анатомію, яка максимально відповідає стандарту, але мають сер’йозні недоліки характеру та темпераменту, які не дозволяють їм працювати в поліції, митниці, у війську, а також достойно виступати на змаганнях із спортивного дресирування. Куди, власне, і йдуть собаки робочого розведення.
Робочі якості передаються із покоління в покоління від робочих батьків у процесі цілеспрямованої роботи заводчиків по робочому розведенню. Основними критеріями у відборі для робочого розведення є наявність та вираженість природних інстинктів (харчовий, інстинкт здобичі), сильний характер, врівноважена психіка, бажання працювати, здатність до навчання, темперамент, необхідний для швидкісного та ефективного виконання команд, керованість, достатня ступінь жорсткості та впевненості в собі, що дозволяє собакам тримати тиск при роботі у розділі захисту; фізична сила та витривалість, фізична можливість долання різноманітних перешкод, координація рухів і т.д. І, звичайно, анатомія у межах стандарту.
Дуже часто всіх собак, що не відповідають першому варіанту розведення, або просто німців зонарного окрасу, відносять до робочого розведення. Це не так. Вміння кататися на велосипеді ще не означає, що людина може стати велоспортсменом. Робочі якості підтверджуються відповідними сертифікатами і досягненнями у спорті та затриманні порушників, розкриттю злочинів, рятуванню життів і т. п. у прикладній роботі в поліції та інших службах. При підборі пар враховуються не тільки робочі якості, а й підтвердження походження та допуск до племінного розведення -- для кобелів це оцінка відмінно на виставці.
Основними покупцями цуценят робочого розведення є спортсмени -- любителі IPO-спорту, міліція, поліція та ін. служби, і лише невелика частина потрапляє в руки пересічних громадян, адже вони надають перевагу чорно-рудим симпатягам перед "вовчою" зовнішніністю більшості робочих собак.
Свого часу я довго шукала здорове, міцної статури і розумне цуценя чепрачного окрасу серед собак шоу-розведення, як то кажуть, для себе -- намагалася здійснити дитячу мрію (на той момент навіть не чула не тільки про робоче розведення, а й про існування зонарного окрасу). Та, на жаль, за майже річні пошуки мені такого знайти не вдалося. Але, дякувати Богу, в моєму житті з’явилася людина (кінолог), яка спонукала мене взяти цуценя робочого розведення, акцентуючи увагу на міцніше здоров’я саме таких собак. Оскільки мала сумний досвід, міцне здоров’я собаки стояло для мене на першому місці. Сама себе вмовляла, що краса -- це не головне, нехай буде страшненький (так всі говорили про робочих собак), все одно любити буду, а от здоров’я, розум та працездатність більш важливі. Так у мене з’явилося бежеве костисте чудо з великими лапами -- нащадок собак робочого розведення відомого німецького розплідника Mohnwiese, внук багатократного чемпіона світу з IPO Eros’а von der Mohnwiese. І з цього чуда виріс такий розумаха та красень smile Родовід Енсо можна відслідкувати до 1895 року на німецькому сайті робочих собак за цим посиланням http://www.working-dog.eu/dogs-details/936465/Enzo-UKU-0040701 .
За час спілкування з Енсо я не тільки ні разу не пошкодувала про свій вибір, а й назавжди змінила уподобання на собак робочого розведення. Поки Енсо був цуценятком, він жив у будинку, переїхав у вольєр з весни, тобто десь з 9 місяців. За два дні з моменту появи у моєму будинку, цуценя привчилося какати лише на вулиці, а за тиждень і калюжі на підлозі пропали -- всі свої потреби він робив на траві. Не погриз жодної пари взуття, не постраждало нічого: ні меблі, ні дроти, ні стіни. Він грався лише тими іграшками, які йому видали. Коли приходили гості, він і на думці не мав підійти до чужих людей чи до столу, не зважаючи на те, як там пахне. Коли я отримала травму і була у гіпсі, пес у 5-місячному віці приносив мені милиці і капці -- навчився цьому дуже швидко. Сторонніх людей, яких заводять господарі у двір, собака без команди не чіпає, а без господарів у двір не зайде жоден незнайомець. Сидячи біля вікна будинку він може за командою за частку секунди вистрибнути на підвіконня, практично не змінюючи свого положення, як кішка, не зважаючи на його габарити. Одним словом, це суперовий пес smile
Хотіла якомога коротше, але все одно вийшло багато букв smile
Фото у стійці, на жаль, поки не знайшла, у інеті знайшла фото з минулорічної монопородки, одне з них -- момент в процесі виставляння у стійку і не зовсім збоку. Поки викладу ці фото і постараюся у ближчі дні зробити фото у стійці.



Повідомлення відредагував 5_kopeek - Понеділок, 18.11.2013, 04:20
 
ЛюбомираДата: П`ятниця, 15.11.2013, 19:56 | Повідомлення # 18
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 3366
Репутація: 7
Статус: Офлайн
5_kopeek, Енсо дуже красивий пес ! 

П.С.Милуюся попередніми фото з робочими моментами )))


Івано-Франківський міський осередок КСУ "СТАНІСЛАВІВ"
секретар - тел. +38 099 00 31 095, +38 097 18 75 053
 
5_kopeekДата: П`ятниця, 15.11.2013, 22:19 | Повідомлення # 19
Цуценя
Група: Перевірені
Повідомлень: 22
Репутація: 0
Статус: Офлайн
Дякую, Любомира, дуже приємно чути!  flower
 
an17Дата: Субота, 16.11.2013, 22:11 | Повідомлення # 20
Робочий
Група: Перевірені
Повідомлень: 168
Репутація: 0
Статус: Офлайн
Ммм ....я знаю що таке робоча собака і робоче розведення)) Ви мене не зрозуміли, я хотыв почути де працює Ваша собака, чи він тільки нащадок робочих собак?... подивився сайт і не знайшов він ГДРовець?
 
an17Дата: Субота, 16.11.2013, 22:13 | Повідомлення # 21
Робочий
Група: Перевірені
Повідомлень: 168
Репутація: 0
Статус: Офлайн
перед тим як взяти азіата перешерстив немало розплідників на старотипного ГДР овця , зонарника...не знайшов(
 
an17Дата: Субота, 16.11.2013, 22:15 | Повідомлення # 22
Робочий
Група: Перевірені
Повідомлень: 168
Репутація: 0
Статус: Офлайн
тому і в стійці попросив))) подивитись чи горбатий з покаліченими ногами чи старотипний) собака гарна на перший погляд)
 
5_kopeekДата: Понеділок, 18.11.2013, 01:25 | Повідомлення # 23
Цуценя
Група: Перевірені
Повідомлень: 22
Репутація: 0
Статус: Офлайн
Цитата an17 ()
Ммм ....я знаю що таке робоча собака і робоче розведення))

Ой, а я Вам тут лікбез влаштувала ))) 

Цитата an17 ()
Ви мене не зрозуміли, я хотыв почути де працює Ваша собака, чи він тільки нащадок робочих собак?

Мій пес не працює ні в якій службі, якщо саме це Вас цікавить, ми займаємось спортивним дресируванням IPO (розділ А -- слідова робота, Розділ В -- слухняність, розділ С -- захист). Розписувати, що таке IPO, не буду, щоб не вийшло так як із робочим розведенням )), але якщо є потреба щось деталізувати -- питайте, розкажу.

Цитата an17 ()
подивився сайт і не знайшов він ГДРовець? тому і в стійці попросив))) подивитись чи горбатий з покаліченими ногами чи старотипний)

У нього ГДРівські крові — розплідник Mohnwiese відомий своїми собаками. Зараз часто вживають словосполучення "ГДРівський тип" щодо німецьких вівчарок, але кожен вкладає в це поняття свій зміст. У Монвізе ширококостні, потужні і сильні собаки з твердим характером, Енсо повністю унаслідував цей тип, відповідає йому і має міцні задні лапи і спину, бар’єри перелітає, відкриваючи корпус (передні лапи вперед, задні розкладає назад, не піджимає під себе), бігати по кругу по рингу йому не в кайф (але доводиться ;)) -- він не бачить у тому змісту, а покажіть йому фігуранта або клацніть батогом -- 4-сантиметровий брезентовий повід, яким прив’язаний,  розриває, хоч той і прикріплений до строгого нашийника. Хват настільки глибокий і міцний, що джутова тканина рукава збирається в гармошку. В лобовій атаці він лупить так, що збиває з ніг фігурантів. Але при цьому коли 1,5 річний незнайомий хлопчик підійшов до нього на дресмайданчику і схопив за язика, він лише підтягнув язик у пащу, відвернувся і знову його висолопив :).

Цитата an17 ()
собака гарна на перший погляд)

А на другий, третій, ..., надцятий -- це просто неперевершений пес wink Ще таких людей, кому він не сподобався чи у яких би він не визвав поваги до себе, не зустрічала ))) Навіть затяті шоушники визнають його красу, а про робочі якості навіть не кажу.
Майбуть, це все звучить трохи хвалькувато, але, сподіваюся, Ви мене вірно зрозумієте smile . Взагалі-то мені не властиво вихвалятись чимось, але Енсо сприймаю як самостійну сформовану сильну і впевнену в собі особистість, а не свою власність, і просто не можу ним не пишатися та захоплюватися. Якби він був не мій, я б його так добре не знала, а от його прихольницею була б однозначно.
 
5_kopeekДата: Четвер, 21.11.2013, 03:55 | Повідомлення # 24
Цуценя
Група: Перевірені
Повідомлень: 22
Репутація: 0
Статус: Офлайн
Темний парубок Гром поїхав зі своїм новим господарем додому  smile Фотографії Грома навіть не розмістила -- залишала наостанок. Майбуть, так і мало бути: його фото побачив лише його господар. Чудова людина дісталася в господарі Грому, бажаю їхній парі хорошого контакту!  up
 
ЛюбомираДата: Четвер, 21.11.2013, 12:25 | Повідомлення # 25
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 3366
Репутація: 7
Статус: Офлайн
5_kopeek, так гарно розповідаєте за улюбленого собаку up

Івано-Франківський міський осередок КСУ "СТАНІСЛАВІВ"
секретар - тел. +38 099 00 31 095, +38 097 18 75 053
 
5_kopeekДата: Неділя, 24.11.2013, 21:25 | Повідомлення # 26
Цуценя
Група: Перевірені
Повідомлень: 22
Репутація: 0
Статус: Офлайн
Цей хлопець не дуже компанійський, тримається осторонь.



Повідомлення відредагував 5_kopeek - Неділя, 24.11.2013, 21:27
 
5_kopeekДата: Неділя, 24.11.2013, 22:07 | Повідомлення # 27
Цуценя
Група: Перевірені
Повідомлень: 22
Репутація: 0
Статус: Офлайн
Любомира, дякую  smile Справді, дуже люблю Енсо і говорити про нього можу багато  yes
 
5_kopeekДата: Четвер, 19.12.2013, 15:52 | Повідомлення # 28
Цуценя
Група: Перевірені
Повідомлень: 22
Репутація: 0
Статус: Офлайн
Gert, 4 місяця.

 
Форум » Оголошення » Цуценята » Аліментне цуценя німецької вівчарки робочого розведення (Алиментный щенок немецкой овчарки рабочего разведения)
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук: