Івано-Франківський міський осередок КСУ Івано-Франківський міський осередок КСУ "Станіславів"
Ви увійшли як Гість | Група "Гости" | RSS
УВАГА! Сайт //dog-if.at.ua переїхав на http://dog-if.jimdo.com/, залишився форум.
зоологія МАЙДАНЧИК ДЛЯ ДРЕСИРУВАННЯ СОБАК Корм «HUBERTUS GOLD» УВАГА ПЛЕМОГЛЯД 2014 Перетримка ANF официальный сайт официальный сайт Мікрочіпи ПОЛЮВАННЯ з СОБАКАМИ цуценята вязки вязки

25/08/2012 САС-UA "КУБОК СТАНІСЛАВОВА" м.Івано-Франківськ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Модератор форуму: Любомира  
Форум » Кінологія » Друковані видання про собак та інших домашніх тварин » "ГАЛИЦЬКИЙ КОРЕСПОНДЕНТ" - сторінка про собак (ІФМО КСУ "СТАНІСЛАВІВ" у суспільно-політичному тижневику)
"ГАЛИЦЬКИЙ КОРЕСПОНДЕНТ" - сторінка про собак
ІФМО_КСУ_СТАНІСЛАВІВДата: Четвер, 25.08.2011, 02:08 | Повідомлення # 16
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 1137
Репутація: 6
Статус: Офлайн
№29 (308) 21 липня 2011 року

Поговоримо про породи собак : СИБІРСЬКИЙ ХАСКІ


Відомі з давніх часів їздові собаки, що зустрічаються в різних районах Півночі, дали початок окремим породам собак. Порода Сибірський Хаскі була виведена племінним народом чукч («Hasky» по-англійськи означає лайка). Чукчам необхідно було розширювати мисливські території, і для цього потрібний був сильний витривалий собака, що здатний пересуватися на великі відстані і перевозити вантаж, працювати навіть у таких несприятливих кліматичних умовах з температурами, що перевищують -60 C. У команді з 20 їздових Хасок можна було здолати за один день дуже великі відстані як по льоду, так і по снігу. Економіка Чукч і релігійне життя були зосереджені довкола Хаскі, племінне життя оберталося довкола цих собак - кращі собаки породи належали найбагатшим членам суспільства, багато релігійних церемоній і іконопис чукч були сконцентровані довкола Сибірських Хасок. Згідно з чукотською вірою, дві Хаскі охороняють ворота небес, відхилюючи будь-кого, хто за життя проявляв жорстокість по відношенню до собак. Як стверджує легенда того часу, коли голод підкосив як людські, так і собачі життя, двох останніх щенят, що залишилися, леліяли в грудях жінки, щоб порода вижила. Хаскі також були охоронцями дітей і як "грілки" для сімейства вночі, було навіть виміряно, скільки потрібно собак, щоб зігріти все тіло - так з'явився термін "Дві собаки-ніч".

В кінці XIX — початку XX століття собак цієї породи вивезли до Канади і на Аляску, де їх використовували в гонках собачих упряжок, а також як їздових собак в селищах золотошукачів. Змішавшись з місцевими собаками індійців Аляски, Хаскі утворили нову породу, перший стандарт якої зареєстрований в 1930 р., а в 1938 р. відкрився Американський клуб любителів Сибірських Хаскі. Порода з'явилася в Європі в 1950 р. і була зареєстрована в FCI в 1966 р.

Зараз ця порода досить багаточисельна і набула поширення в багатьох країнах світу. Останніми роками Хаскі стають усе більш популярними, завдяки тому, що собаки цієї породи дуже доброзичливі, рухливі і невтомні, віддані господареві, прекрасні напарники в іграх для дітей. Хаскі — популярний учасник гонок на санних упряжках. Цей собака — перш за все втілення легкості і прудкості, його темперамент і фізичні дані дозволяє використовувати Хаскі як робочу собаку. Він прекрасно працює в упряжці, легко перевозить неважкі вантажі. В даний час порода переживає пік популярності, та найчастіше використовується власниками та заводчиками в основному як просто домашній улюбленець.

Собаки породи Сибірський Хаськи – красиві, граціозні, незвичайні, такі, що насправді зачаровують. Блакитні чи карі очі, красива шерсть заставляють дивитися на цих собак із захопленням. Сибірські Хаскі – собака середнього зросту, красиво складена, відрізняється прудкістю рухів. Висота в холці для пса до 60 см, суки – близько 56. Вага пса до 30 кг, суки – до 25 кг відповідно. Хаскі – це вірний, доброзичливий, спокійний, але разом з цим дуже жвавий собака. Майбутньому господарю потрібно памятати, що для Хаскі необхідні фізичні навантаження, він завжди готова до роботи – прогулянки, дресирування, спорт. Цей собака самостійний і самодостатній по характеру. Рідко буває агресивним і не використовується як сторож. Дуже охайний, легко обживається на новому місці і легко утримується в міських умовах.




Інформація надана Івано-Франківським осередком Кінологічної спілки України «Станіславів», www.dog-if.at.ua
 
ІФМО_КСУ_СТАНІСЛАВІВДата: Четвер, 25.08.2011, 02:11 | Повідомлення # 17
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 1137
Репутація: 6
Статус: Офлайн
№26 (305) 30 червня 2011 року

Поговоримо про породи собак : ІРЛАНДСЬКИЙ ВОВКОДАВ


Ірландський вовкодав - це величезний собака (висота в холці до 90 см, вага 50-60 кг), міцний, елегантний, його рухи легкі і стрімкі. Походження вовкодава досі залишається загадкою, так як ця порода старше історії країни, яка дала йому свою назву. Фактом залишається те, що в найдавніших кельтських городищах жили велетенські собаки типу сучасного вовкодава, які використовувалися для охорони поселень і для полювання на великих хижаків - ведмедів, вовків, а також і оленів. Ймовірно за три століття до нашої ери вони разом з кельтами потрапили на Британські острови.
На превеликий жаль в даний час вовкодавів дуже рідко використовують за їх прямим призначенням. Яке ж застосування можна знайти для цього величезного собаки в умовах сучасної дійсності без полювання на вовків, кабанів і оленів ? Все залежить від того, яким ми хочемо бачити свого вихованця : зіркою шоу-рингу, азартним мисливцем, компаньйоном для прогулянок, подорожей і занять спортом або просто улюбленцем сім'ї. Враховуючи те, що більшість власників ірландських вовкодавів проживають в міських квартирах, у потенційних покупців цуценят часто виникає питання, наскільки цей собака керований і піддається дресируванню. Відмінними рисами характеру вовкодавів є інтелект, незалежність, самостійність у прийнятті рішень і почуття власної гідності, і кожен господар повинен враховувати це в процесі дресирування свого собаки. Ідеальні відносини між вовкодавом і його господарем будуються на основі взаєморозуміння, при якому людина грає роль "старшого партнера". Останнім часом неухильно зростає число власників, які відвідують дресирувальні майданчика або займаються зі своїми вихованцями самостійно.
Жвавість характеру і природний артистизм дозволяють ірландським вовкодавам з успіхом брати участь у аджиліті і новомодному захоплення - фрістайлі. Ірландський Вовкодав – це прекрасна шоу-собака. Завдяки спільним зусиллям заводчиків, власників, грумерів і хендлерів цей гігант собачого світу цілком заслужено став вигравати не тільки у рингах, але і Best-In-Show. Інтерес до породи неухильно росте, все більше і більше власників вовкодавів включаються в виставочний марафон і на спеціалізованих монопородних виставках збирається все більше собак.
Вовкодав чудово пристосовується до життя в квартирі, де він ліниво розтягнеться, дозволяючи дітям повзати по собі і вовтузитися, як з великою іграшкою. Він на диво "компактний", ненав'язливий, в ньому немає зайвої активності. Однак він дуже міцний і витривалий, і чудово себе почуває у вол’єрі на відкритому повітрі. Власників заміських котеджів треба мати на увазі, що вовкодав це не караульна собака і для життя на ланцюга абсолютно не підходить. Тим не менше, почуття власності територіальної дуже характерно для нього. Своїм серйозним виглядом і грізним гавкотом він цілком здатний відлякати непрошених гостей.
Так у чому ж криється та приваблива сила, яка робить ірландського вовкодава таким популярним у світі ? Так, він найбільший на зріст серед порід собак (з занесенням у Книгу рекордів Гіннеса). Але є доги і мастіфи не менш значних розмірів. Так, він гарний, але по красі ніколи не випередить афганського або російського хортів. Так, він швидкий в бігу, але навряд чи зможе змагатися з грейхаундом. І все ж не знайдеться іншої породи, в якій би поєдналися одночасно такі якості, як велична зовнішність, неймовірна сила, стрімка швидкість, високий інтелект і віддана любов до свого господаря.



Інформація надана Івано-Франківським осередком Кінологічної спілки України «Станіславів», www.dog-if.at.ua
 
ІФМО_КСУ_СТАНІСЛАВІВДата: Четвер, 25.08.2011, 02:15 | Повідомлення # 18
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 1137
Репутація: 6
Статус: Офлайн
№30 (309) 28 липня 2011 року
http://gk-press.if.ua/node/5108

День собаки в Івано-Франківську


Представники Молодіжної адміністрації Івано-Франківської області спільно з Івано-Франківським міським осередком Кінологічної Спілки України «Станіславів» та Івано-Франківським клубом спортивно-службового собаківництва планують провести 31 липня 2011 року о 16.00 годині на площі біля міського озера захід «День собаки».

Головною метою проведення «Дня собаки» є інформування населення міста щодо проблеми безпритульних тварин та ознайомлення з гуманними способами вирішення цієї проблеми; консультації та підтримка у догляді за домашніми улюбленцями. Наша мета є особливо актуальною у світлі майбутнього проведення «Євро-2012» в Україні.

Нашим головним завданням є покращення стану життя населення міста, оскільки безпритульні тварини не тільки викликають жалість, але й несуть собою значну загрозу, зокрема розповсюдження небезпечних інфекцій. За минулий рік у місті було виловлено 3721 тварину, з них стерилізували 405. З початку цього року вже зловлено 162 тварини, з яких стерилізовано 64. Тільки одиниці з упійманих собак знайшли нових господарів. Для решти випала евтаназія. В. о. заввідділом особливо небезпечних інфекцій обласної санепідемстанції Надія Галюк розповіла, що торік до медиків з приводу укусів собак звернулися 494 іванофранківці, 111 з яких постраждали саме від безпритульних тварин. По області таких випадків сталося 2066, з вини безпритульних тварин - 282. Кожному п'ятому потерпілому довелося пройти спеціальне лікування.

Та, незважаючи на все це, безпритульних тварин у місті не меншає. Спеціалісти стверджують, що їх кількість в Івано-Франківську є приблизно сталою. І найбільша проблема тут у свідомості громадян.

Саме тому наше свято буде скероване на донесення до свідомості людей цієї важливої проблеми. Адже ми відповідальні за тих, кого приручили.

До цього заходу планується залучити близько 200-300 чоловік, серед них волонтери, спеціалісти-кінологи, ветлікарі та громадяни міста.

В програмі свята:
показові виступи членів Клубу Службового Собаківництва;
виставка безпородних собак "КУБОК СІРКА";
безкоштовні ветеринарні консультації;
консультації спеціалістів щодо утримання та догляду за собаками;
цікаві розваги та конкурси для дітей.

На нашому святі ви зможете зробити пожертву на притулок для бездомних тварин в с. Павлівка, також вибрати собі пухнастого друга!

Приходьте всією сім'єю, приводьте своїх улюбленців! Хто сказав, що дипломи та відзнаки тільки для породистих собак?!! Покажіть усьому місту, що ВАШ улюбленець найкращий!!! Чудовий настрій та веселу атмосферу гарантуємо!

Ми відповідальні за тих, кого приручили... (Антуан де Сент-Екзюпері)


 
ІФМО_КСУ_СТАНІСЛАВІВДата: Четвер, 25.08.2011, 02:21 | Повідомлення # 19
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 1137
Репутація: 6
Статус: Офлайн
№31 (310) 4 серпня 2011 року
http://gk-press.if.ua/node/5132

Собачий день в Івано-Франківську


У неділю, 31 липня, в Івано-Франківську на площі біля міського озера відбувся благодійний проект "День собаки на Прикарпатті" на підтримку домашніх улюбленців. Організаторами дійства стали Молодіжна адміністрація Івано-Франківської області спільно з Івано-Франківським клубом службово-спортивного собаківництва та Івано-Франківським міським осередком КСУ «Станіславів». Партнери свята - піар-агенція «PR-energy», Обласне товариство захисту тварин, зоомагазин «Природа», торгова марка "Клуб 4 лапи», Молодіжний міськвиконком та будівельна компанія "Мельник".

В рамках проекту відбулась виставка безпородних собак "КУБОК СІРКА". Перше місце отримала мила руденька собачка Лалі (господарка - Евеліна Плещицька). Друге та третє місця отримали слухняна Катана зі своїм господарем Іваном Коржинським та велетень Рекс з господаркою Оксаною Стрільців. Гран-прі виставки і «Кубок Сірка» здобула чорна пухнаста Муха (господар Ярослав Багай). "Їй вдалося виграти, - каже жартома Ярослав, - бо вона класичний Сірко, як ми розуміємо безпородну дворову собаку - вона така є за повадками, за виглядом. Але ми її любимо, вона для нас найкраща!" Зрештою, усі пухнасті чотирилапі друзі людини, що брали участь у конкурсі, були нагороджені дипломами, відзнаками та отримали багато подарунків.

Під час свята також відбулися показові виступи членів Клубу Службового Собаківництва: собаки продемонстрували не лише відмінну слухняність, але й показали глядачам елементи циркової дресури. Тут особливих оплесків та захоплення дітей заслужила Катана.

Діти, що прийшли на свято, змагалися у конкурсі малюнків на тему «День собаки». За результатами оцінок журі, маленькі художники, які зайняли призові місця, отримали дипломи та іграшки у подарунок.

Завершили свято міські спортивні змагання серед собак Івано-Франківська з «PITCH & GO» (Принеси та Подай), які вже вчетверте проводить ІФМО КСУ «Станіславів». За результатами забігів собак (по 2 хвилини) та нарахованих балів, усіх учасників випередив крихітний цвергшнауцер Арчі (власники Сметанюк Роман та Ірина). Арчі отримав номінацію не лише у групі «Mini», але й став офіційним переможцем IV міських змагання по «PITCH & GO» серед собак Івано-Франківська. Перше місце одразу у двох групах - «Maxi» та «Junior» - отримала німецька вівчарка Емма (власники Кузьмін Віктор та його син Максим). Метис ротвейлера Катана (власник Іван Коржинський) вкотре продемонструвала чудову слухняність та отримала почесне 2 місце. Німецька вівчарка Герда (власник Мандрик Данило) не відставала від більш досвідчених учасників та посіла третє місце. На четвертому місці групи «Maxi» - поважний і грізний Філімон (власник Мілованов Нікіта): важкий ротвейлер апортував зі швидкістю спритних вівчарок!

Господарям пухнастих друзів були надані безкоштовні ветеринарні консультації та поради спеціалістів щодо утримання та догляду за собаками. Також гості свята мали змогу зробити пожертву на притулок для бездомних тварин в селі Павлівка й вибрати собі пухнастого друга.











Інформація надана Івано-Франківським осередком Кінологічної спілки України «Станіславів», www.dog-if.at.ua
 
ІФМО_КСУ_СТАНІСЛАВІВДата: Четвер, 25.08.2011, 02:28 | Повідомлення # 20
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 1137
Репутація: 6
Статус: Офлайн
№32 (311) 11 серпня 2011 року
http://gk-press.if.ua/node/5160

Поговоримо про породи собак :
БІГЛЬ – СОБАКА, ЩО СПІВАЄ


Бігль - найменший серед гончих порід собак. Міцний, мускулистий, яскравого елегантного забарвлення собака висотою не більше 40 см незмінно привертає до себе увагу. Окрас біглів частіше триколор (біло-коричнево-чорний), біколор зустрічається рідше. Шерсть коротка, блискуча, щільно прилягає, і володіє справді унікальною властивістю: абсолютно не промокає в дощ і чудово захищає тварину від морозів. Вуха довгі, спускаються складками уздовж морди. Хвіст завжди вертикально піднятий вверх, обов'язково з білим кінчиком. Очі великі, темні, з дивно лагідним виразом.

Бігль - дуже давня порода собак. Він здавна використовувався власне як мисливський пес, що гуртом гонить звіра, сповіщаючи про це власнику гучним гавкотом. До перших згадок про біглів відноситься опис грецького письменника й історика Ксенофонта, датований IV століттям до н. е. Існує декілька версій походження сучасної назви породи. За однією версією, назва походить від кельтського "beag", що означає "маленький". За іншою - від французького "begueule", що означає "крик". Однозначною візитівкою біглів є саме дзвінкий гавкіт. Цих собак також іноді називають "singing beagles" - "співаючими біглями". Серед мисливців усіх епох завжди особливо цінувалося вміння підібрати зграю біглів у вигляді хору, в якому б перегукувалися низькі і високі голоси.

У 1890 році був створений "Бігль-клуб", учасники якого почали розводити біглів для показу на виставках та участі у спортивних змаганнях. У 1895 році в "Бігль-клубі" був затверджений перший стандарт породи, а через два роки відбулася перша моновиставка. 71 рік поспіль "Бігль-клуб" був єдиною організацією в світі, яка представляла цю породу.

Перш за все бігль є мисливською собакою. З ним можна ходити на полювання на різних тварин: зайців, лисиць і кабанів. Незважаючи на це, в наш час у містах біглі цінуються більше як собаки-компаньйони. Це пов'язано з тим, що вони доброзичливі та відкриті до спілкування. Саме дружелюбність і потяг до компанії можуть стати найуразливішим місцем вашого вихованця - бігль дуже важко переносить самотність. Мале цуценя буде заперечувати, якщо ви захочете залишити його самого в будинку надовго, внаслідок чого енергійний бігль може стати справжнім кошмаром для меблів, книг і взуття.

Щодо догляду за собакою - у квартирі біглю не треба багато місця, а шерсть собаки не вимагає якогось особливого догляду чи стрижки. Але майбутньому власнику треба пам'ятати - бігль потребує руху! Для них рух - це життя. Якщо відпочинком для вас є багатогодинне сидіння перед комп'ютером або телевізором, то навіть не думайте заводити вдома бігля! Але якщо ви надаєте перевагу прогулянкам на повітрі, пробіжкам або велосипедним поїздкам, то бігль стане для вас постійним супутником, адже активні прогулянки це саме те, що йому потрібно. Також йому необхідно відчувати, що він перебуває в родині. І чим більше членів сім'ї, тим він буде життєрадіснішим. У бігля немає одного господаря - він вільно спілкується з усіма в родині. Також ця порода з легкістю ділить квартиру з іншими домашніми тваринами. Він ніколи не образить маленьких дітей, завжди готовий з ними гратися. До самої старості собака буде виглядати щеням - буде тим же милим чудовим собачкою, з вологим носом, великими очима та «веселим» хвостиком, викликаючи захват у всіх без виключення людей!



Інформація надана Івано-Франківським осередком Кінологічної спілки України «Станіславів», www.dog-if.at.ua
 
ІФМО_КСУ_СТАНІСЛАВІВДата: Четвер, 25.08.2011, 02:30 | Повідомлення # 21
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 1137
Репутація: 6
Статус: Офлайн
№33 (312) 18 серпня 2011 року
http://gk-press.if.ua/node/5184

Поговоримо про породи собак :
АМЕРИКАНСЬКИЙ СТАФФОРДШИРСЬКИЙ ТЕР’ЄР


Американський стаффордширський тер'єр - одна з небагатьох порід, щодо якої існує дві протилежні думки: одні захоплюються цим красивим собакою, вважаючи його надійним супутником, інші ж бачать у ньому агресивну істоту, якій не місце біля людини.

Амстафф - дуже відважна порода, причому її відваги не слід плутати з агресивністю. Навпаки, справжня відвага полягає в холоднокровній здатності правильно оцінити загрозливу ситуацію і адекватно на неї прореагувати. Такий собака має особливо високий поріг дратівливості й не дозволяє вивести себе з рівноваги, що перетворює його в надзвичайно приємного супутника, дійсно здатного відрізнити справжню загрозу від помилкової.

Американський стаффордширський тер'єр чуйно реагує на волю і бажання господаря. Про його вірність і відвагу, розум та інтелект, любляче серце ходять легенди. Чому ж вийшло так, що як тільки собаки цієї породи потрапили в нашу країну, звичайне незнання специфіки утримання та виховання вилилося в осуд породи, і у людей сформувалася нав'язлива вимога стерти з лиця землі всіх булів і стаффордширських тер'єрів? Кажучи про "фантастичну агресивність" даних собак, слід сказати правду: наприклад, у пітбулів злостивість спрямована на собаку-суперника по бою (в ході виведення геймових пітбулів, агресивно налаштовані проти людини тварини вилучалися з розведення і знищувалися - це робилося для того, щоб у рингу собак можна було розводити голими руками). У розведенні ж стаффордів із 30-х років ХХ століття остаточно виключаються якості "бійця". Не варто забувати, що величезна гілка амстаффів виводилася в США як «фермерська собака» в повному сенсі цього слова і до боїв ніколи не мала ніякого відношення. У фермерів викликала відразу сама ідея собачих боїв, вони захоплювалися інтелігентністю, безстрашністю, прихильністю і розумом цих собак. Отож говорити про небезпеку для життя власників і оточуючих від цих порід, в цілому, просто неграмотно. У будь-який породі зустрічаються особини з підвищеним ступенем агресивності, цей фактор безпосередньо залежить від спадковості, середовища проживання конкретної собаки, її виховання. Науково доведено, що поведінка собаки взаємопов'язана з особистими якостями її власника. Кожну собаку абсолютно будь-якої породи можна розтравити, для цього потрібно, в першу чергу, бажання самого господаря.

Американський стаффордширський тер'єр - це краса, грація, врівноваженість і здатність до навчання. Чому ж можна навчити стаффорда? По-перше, як і будь-яку іншу породу собак - слухняності. Крім цього, він чудово навчається слідовій та пошуково-рятувальній службі, також стаффи стають поводирями сліпих і рятувальниками на воді, використовуються в МНС і підрозділах ФСБ. А ще, як і всі «земляні» тер'єри, стаффи відмінні щуролови, чудово тестуються мисливцями за кров'яним слідом. Спортивним людям із таким тер'єром можна зайнятися щоденними пробіжками або їздою на велосипеді, плаванням влітку. Для стаффорда також підійдуть аджиліті і обідієнс. Загалом, все це для тих, хто любить рухливість і спорт. Амстафф, втім, як і будь-який інший тер'єр, повинен вести активний спосіб життя, а не лежати на самоті на дивані. Власник американського стаффорширського тер'єра за умови грамотного вирощування і виховання, що відповідає особливостям породи, знаходить у стаффорді вірного друга і улюбленця сім'ї, отримує від спілкування з собакою справжню насолоду, не створює проблем навколишнім і, як правило, надалі заводить таку ж породу собак: невибагливу і зручну через середні розміри (висота в холці за стандартом - до 48 см), коротку шерсть та відсутність запаху, різноманітність окрасів, що дозволяє зробити вибір на свій смак. Собаки цієї породи, як правило, мають гарний апетит і невибагливі в їжі.



На фото :
американський стаффордширський тер'єр Diamond Black Art of Staff, Чемпіон України та Болгарії (власники Сидоренко І. та Мухіна А., м.Київ)


Інформація надана Івано-Франківським осередком Кінологічної спілки України «Станіславів», www.dog-if.at.ua
 
ІФМО_КСУ_СТАНІСЛАВІВДата: Четвер, 25.08.2011, 20:04 | Повідомлення # 22
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 1137
Репутація: 6
Статус: Офлайн
№34 (313) 25 серпня 2011 року

Поговоримо про породи собак :
«ЛАБРАДОР-РЕТРІВЕР – МІЙ НАКРАЩИЙ ДРУГ !»


Лабрадор-ретрівер є однією з найпопулярніших порід собак у світі. Порода бере свій початок з о.Ньюфаундленд на східному узбережжі Канади. Результати досліджень показують, що є три версії походження назви породи "Лабрадор". Перші лабрадори були виключно чорними, по забарвленню нагадуючи камінь "лабрадорит" - можливо, на честь цього каменю лабрадори і отримали свою назву. Друга версія свідчить, що предки лабрадорів були виведені на півострові Лабрадор. А третя - їх так прозвали португальці за дивовижну працездатність (“labrador” в перекладі з португальської означає "трудівник").
Лабрадор - міцний, компактний, мускулистий собака. Висота в холці для псів - 56-57 см, суки - 54-56 см. Голова широка. Вуха невеликі, висячі. Шия сильна, сильна. Груди глибокі і широкі, поперек короткий, сильний. Лапи круглі, компактні, між пальцями шкірясті перетинки. Хвіст – характерна ознака породи, горизонтального поставу, товстий у основи, поступово звужується, нагадує хвіст видри. Шерсть коротка, щільна, пряма, жорстка, має водовідштовхувальні властивості, підшерсток добре розвинений. На сьогодні лабрадори є трьох окрасів – чорний, палевий та шоколадний.

Лабрадор як робоча собака характеризується доброзичливим характером, дуже рухливий. Чудове чуття, м'яка хватка (“м'яка паща”), що дозволяє не псувати птицю при подачі, пристрасть до води. Лабрадор - мисливський собака, який завдяки своїм унікальним властивостям може використовуватися як компаньйон, поводир, рятувальник і для пошуку людей та наркотиків. У них безліч професій: їх використовують для тяглової роботи, на полюванні, на митниці вони шукають наркотики і вибухівку, працюють на гірських, водних, рятувальних службах. Дуже контактні з людиною, внаслідок чого дуже легко піддаються навчання і дресирування. Урівноважений характер і вроджена передбачливість лабрадора найбільш підходить для роботи поводирем сліпих - у світі 80% собак-поводирів складають лабрадори.

Ці собаки великі пустуни і поводяться дуже активно, тому дуже молодим або літнім людям буде важко з ними впоратися. Лабрадори люблять рух. Дорослим псам необхідні щоденні тривалі прогулянки, мінімум півгодинна ранкова і двогодинна вечірня. Малюкам потрібні тривалі ігри і заняття по вихованню. Лабрадори - розумні, активні, грайливі, товариські собаки, вони завжди прагнуть догодити і хочуть з усіма подружитися. Вони чудово ладнають з дітьми.

Лабрадор-ретрівер - це надійний і слухняний собака, відданий і розумний компаньйон. Спілкуючись з лабрадором, ви отримаєте величезне задоволення. Це надзвичайно життєрадісний, доброзичливий і товариський пес. Чуйно сприймає настрій господаря і не буде плутатися під ногами, але в будь-якій справі буде радий допомогти.



На фото : лабрадор-ретрівер ALDORO AMORE MIO BLACK CRESSET, вл.Івануха В., Івано-Франківськ
(photo by Myroslava Molytovnik)


Інформація надана Івано-Франківським осередком Кінологічної спілки України «Станіславів», www.dog-if.at.ua
 
ІФМО_КСУ_СТАНІСЛАВІВДата: Четвер, 25.08.2011, 20:06 | Повідомлення # 23
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 1137
Репутація: 6
Статус: Офлайн
суспільно-політичний тижневик
"ГАЛИЦЬКИЙ КОРЕСПОНДЕНТ"



сторінка ІФМО КСУ "СТАНІСЛАВІВ" - ВСЕ ПРО СОБАК !!!


ІФМО КСУ "СТАНІСЛАВІВ" НАГАДУЄ :
Інформація друкується постійно ( раз на тиждень )
- готуємо цікаву інформацію про наших улюбленців, додаємо 1-2 якісні фото,
здаємо в клуб, читаємо в "Галицькому кориспонденті" !


Контакти :
+38 067 44 77 531, +38 099 265 95 07
або umkachampion@mail.ru


***************************************************
 
ІФМО_КСУ_СТАНІСЛАВІВДата: П`ятниця, 02.09.2011, 00:14 | Повідомлення # 24
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 1137
Репутація: 6
Статус: Офлайн
№36 (315) 1 вересня 2011 року
http://gk-press.if.ua/node/5239

Поговоримо про породи собак :
«ВЕСТ ХАЙЛЕНД УАЙТ ТЕР'ЄР – БІЛОСНІЖНЕ ЧУДО»


Вест хайленд уайт тер'єр родом з Шотландії і є яскравим представником собак своєї країни - невеликий розмір, стоячі вуха і високо посаджений хвіст. Маленький собака демонструє комбінацію сили і активності в поєднанні із забавним виглядом. Вест хайленди - наполегливі маленькі трудівники, які заслужили повагу своєю працездатністю, безстрашністю, силою і наполегливістю.
Спочатку вести були норними мисливськими собаками (на лисиць і борсуків) в горах і ущелинах, активні винищувачі щурів та диких кроликів. Дух породи найкраще виражений у фразі, сказаною одним з шанувальників цих собак : "- Немає води, яка була б надто холодна, і немає нори, яка була б недоступна для них !". Але, завоювавши величезну популярність у всьому світі, вест хайленд уайт тер'єрів почали відбирати головним чином по екстер'єру, і естетичні переваги стали переважати над робочими якостями - сьогодні вестів вже важко зустріти на полюванні. Відтепер це вірні компаньйони і чуйні сторожі, готові в будь-яку хвилину підняти гавкіт при наближенні дійсної та уявної  небезпеки і атакувати будь-якого ворога. Завдяки своїй невичерпній енергії – білосніжний вестик відмінний компаньйон для любителів довгих піших прогулянок.
Вест хайленд уайт терєри живуть близько 12-15 років і протягом усього життя сприйнятливі до навчання різним трюкам і командам. Собак цієї породи виводили для полювання під землею, де вест не бачить і не чує свого господаря і доводиться покладатися тільки на власний розум і проявляти кмітливість. Таким чином, вести - собаки з незалежним духом, допитливим вдачею, дуже рішучі і активні.
Вест хайленд уайт тер'єр - це собака повний різних переваг. По-перше, ці собаки дуже симпатичні і люблять людей. З вестом приємно гратися, і дуже цікаво спостерігати за ним. По-друге, його мисливські якості - це і хоробрість, і витривалість, і сила, і енергійність. А, крім того, він досить розумний. Але є й негативні сторони – такий милий та смішний «іграшковий» вестик насправді заповзятливий і наполегливий. Хоча, коли спілкуєшся з цими собаками - це швидше позитивні якості, значить, собака не позбавлений розуму і цілком може впоратися з сильним противником, не кидаючи роботу на півдорозі.
З якого боку не глянь - вестики порода просто чудова ! Літня людина буде рада такій компанії, так як вест собака дуже терплячий і здатний прикрасити самотність. Якщо людина енергійна, то і тут цей жвавий собака стане її активним супутником на частих прогулянках. Висота веста в холці 20-30 см, вага близько 7-9 кг - такий компактний собака цілком здатен жити в міській квартирі, проте навіть в місті йому потрібний регулярний вигул. Ретельний догляд за шерстю не забере у господарів багато часу. Проте для підтримки білосніжною шерсті в належному вигляді, доведеться її регулярно вичісувати і триммінгувати - все це дозволяє весь час тримати веста в хорошому стані, і собака завжди виглядає доглянутим. Правильно оброблена шерсть стає щільною і жорсткою, тому практично не забруднюється і легко очищається.



На фото : вест хайленд уайт терєр PLAJ & K POCKET-PIECE (Еллі),
Юний Чемпіон України та Білорусії, вл.Івануха В., Івано-Франківськ


Інформація надана Івано-Франківським осередком Кінологічної спілки України «Станіславів», www.dog-if.at.ua
 
ІФМО_КСУ_СТАНІСЛАВІВДата: Неділя, 11.09.2011, 00:40 | Повідомлення # 25
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 1137
Репутація: 6
Статус: Офлайн
№36 (315) 08 вересня 2011 року
http://gk-press.if.ua/node/5275

"Поговоримо про породи собак:
ЙОРКШИРСЬКИЙ ТЕР'ЄР – ГЛАМУРНИЙ ЩУРОЛОВ"


Важко знайти іншу мініатюрну породу собак, яка може зрівнятися з йоркширським тер'єром своєю красою і відважністю. По всьому світу менш ніж за сто років йорки завоювали серця мільйонів людей. Крихітний розмір собачки, доброзичливий характер і в той же час надзвичайна сміливість дозволяють брати її з собою всюди - на прогулянку, в гості, в подорож. Він віддано стежить за кожним рухом господаря, відчуває його настрій і готовий прибігти по першому заклику та "втішити". Крихітка йорк не завдасть клопоту літнім людям і не образить дитини.
Йоркширський тер'єр є результатом схрещування різних типів тер'єрів Британських островів. Сьогодні, коли «кишеньковий» йорк з обов’язковим бантиком на голові, яким ми бачимо його по телевізору як аксесуар «білявок», та часто вважається гламурною і розпещеною породою, важко повірити, що головну роль у виведенні йоркширського тер'єра зіграли бідні ткачі Англії і Шотландії. Їх вірними супутниками стали тер'єри, які трохи перевищували за розмірами тхорів, з шерстю середньої довжини, сіро-синього кольору з золотисто-рудими грудьми. Вони були навчені полюванню у норі, ловлі кроликів, щурів і інших дрібних тварин. В той час ці тер'єри ще не були улюбленцями багатих людей. Їх господарі належали до найбідніших верств населення, яким потрібна була невеликих розмірів собака як вірний помічник не тільки для лову щурів, але і для полювання на дичину. Собака повинна була мати такі розміри, щоб у разі необхідності її можна було сховати разом з видобутком у невелику сумку. З часом чарівний довгошерстий собачка привернув увагу представників найбагатших класів Англії. Відважних крихіток носили в кишенях сюртуків, охороняючи себе від довгих пальців численних кишенькових злодіїв. Популярність маленького компаньйона дуже швидко зростала. Він став улюбленцем багатих дам, стараннями яких з шотландського собачки – мисливця на щурів, шляхом ретельного відбору та підбору пар був виведений собака, який зберегла свій вигляд і до сьогоднішніх днів.
Часто власники тримають своїх собак у гігієнічній короткій стрижці, отримуючи насолоду від спілкування та кмітливості собачки. А виставковим собакам, щоб зберегти максимальну довжину шовковистої шерсті, накручують її на спеціальні паперові папільотки і на прогулянку одівають комбінезони. Приблизно раз на 10-15 днів собаку потрібно купати. Потім шерсть обробляють маслами і знову закручують в папільотки. Шерсть у цієї породи повинна бути шовковистою і блискучою. Кожен день собачку потрібно причісувати. Якщо цього не робити, то шерсть може звалятися у ковтуни, які потім буде майже неможливо розчесати.
Ну а тепер, якщо Ви все зважили і на сімейній раді вирішили все-таки придбати вихованця цієї породи, то Ви ніколи не пошкодуєте про це. Навіть навпаки - всі, хто придбав одну таку собачку, пізніше звичайно, набувають їй пару, а може, і більше. Їх зазвичай тримають великою кількістю, і вони бігають по дому дружної веселої зграйкою. У цій породі Ви знайдете все: і задоволення спілкування, і взаєморозуміння, і надзвичайну кмітливість, і сміливість.



На фото : йоркширський терєр KRAJ-DAN MARKO VON DAN - InterChampion, MultiChampion,
Champion of UA, BALT, BLR, R, MD, LET, LIT, PL, EE,
власник Ігор Коверко, м.Львів розплідник "AMBER YORK"


Інформація надана Івано-Франківським осередком Кінологічної спілки України «Станіславів», www.dog-if.at.ua
 
ІФМО_КСУ_СТАНІСЛАВІВДата: Середа, 14.09.2011, 20:18 | Повідомлення # 26
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 1137
Репутація: 6
Статус: Офлайн
№37 (316) 13 вересня 2011 року

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОСЕРЕДОК КСУ “СТАНІСЛАВІВ» :
ЗВІТ ПРО ВИКОНАНУ РОБОТУ ТА ПЛАНИ НА МАЙБУТНЄ


Отже, пройшов рік і у «СТАНІСЛАВОВа» день народження ! Це був ще один рік напруженої роботи, масштабних проектів, далеких поїздок, грандіозних перемог та голосних чемпіонських титулів, успіхів у чистопородному розведенні, рік плідної співпраці з однодумцями та саме головне – ще один рік спілкування з нашими чотирилапими улюбленцями ! Від щирого серця вітаємо наших друзів та усіх жителів Станіславова з нашим спільним святом, та із задоволенням ділимося нашими успіхами та планами на майбутнє !

Однією з важливих складових сучасної кінології є виставки. На дог-шоу можна зустрітися з однодумцями, породниками, продемонструвати собак свого розведення та взяти участь у породних рингах. Собаки «СТАНІСЛАВОВа» за цей рік взяли участь та голосно представили рідний край на виставках таких країн як Україна, Білорусія, Молдова, Болгарія, Польща, Франція … всього понад 35 міжнародних та національних виставок – а ще попереду сезон «осінь-зима 2011» ! Ми горді, бо за цей рік у «СТАНІСЛАВОВі» з'явилися нові ІнтерЧемпіони та національні Чемпіони – всіх і не злічити ! Особливо потішили нас наші малюки, молоді собаки станіславського розведення – перші призові місця на Best in Show Baby & Puppy цього року за нашими малюками, з чим сердечно вітаємо їх заводчиків !

Робота клубу не обмежується лише поїздками на дог-шоу – робота на місці теж кипить. Успішно функціонує дресирувальний майданчик для собак усіх порід, яку веде досвідчений інструктор-кінолог Руслан Третяк (розплідник УМВС ІФ області «Прикарпатський Страж»). У серпні було організовано відкритий семінар, майстер-клас по хендлінгу від відомого хендлера Олександри Яворської. У Івано-Франківську вже вчетверте відбулися веселі спортивні змагання «Pitch & Go» (Принеси та Подай) – захоплива гра для власника та його улюбленої собаки ! «СТАНІСЛАВІВ» не забуває і про бездомних собак, та переймається їх проблемою – 31 липня за його сприяння у Івано-Франківську відбувся «День собаки», де власники та їх пухнасті друзі могли прийняти участь у справжньому святі для собак – виставці безпородних собак, конкурсах малюнків та спортивних стартах ! Щотижня у «Галицькому кореспонденті» читачі можуть ознайомитися з новою статтею про самі різноманітні породи собак. Керівництво осередку продовжує налагоджувати зв’язки з кінологічними організаціями Європи. Для зручності спілкування усіх бажаючих функціонують інформативні сайт та форум ІФМО КСУ «СТАНІСЛАВІВ».

Осередок Кінологічної Спілки України «СТАНІСЛАВІВ», його собаки та його здобутки вже добре відомі по Україні та далеко за її межами - та зупинятися на досягнутому ми не збираємося ! Кількість членів осередку невпинно росте. У наших станіславських собак великий потенціал, а у їх власників бажання вчитися чомусь новому ! Члени «СТАНІСЛАВОВа» отримали запрошення та направлення на кінологічні курси КСУ «Заводчик-кінолог». Наприкінці року стартує програма «Волотерський рух «Лапа допомоги дітям»» - формуються групи собак що будуть займатися з хворими дітками з метою покращення загального фізичного та емоційного стану юних пацієнтів лікарень міста та області, реабілітаційних центрів, дитбудинків. А вже у 2012 році «СТАНІСЛАВІВ» матиме за честь запросити гостей та їх чотирилапих улюбленців на сертифікатну виставку рангу САС собак усіх порід !

Приєднуйтеся до нас ! Ми завжди на крок попереду ! Ми знаємо як правильно !


 
ІФМО_КСУ_СТАНІСЛАВІВДата: Вівторок, 04.10.2011, 22:19 | Повідомлення # 27
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 1137
Репутація: 6
Статус: Офлайн
№38 (317) 22 вересня 2011 року
http://gk-press.if.ua/node/5328

"Поговоримо про породи собак:
"МОПС - БАГАТО В МАЛОМУ"


Якщо глянути на фото мопса, можна подумати, що це поважний і повільний пес, який цілими днями сопе на дивані господаря. Але це велика помилка. Про мопса можна сказати "multumim parvo", тобто "багато в малому". Цей пес на диво рухливий з огляду на свою мішкувату зовнішність. Складається враження, що він перебуває у всіх закутках дому одночасно і є учасником усіх сімейних справ. Він готовий цілий день бігати і, заклопотано хекаючи, допомагати господареві у всьому. Іноді навіть важко повірити, що це собака, а от сам він напевно так не вважає.

Зовнішність мопса оригінальна й екзотична. Велика голова з дуже короткою і широкою мордою посаджена на округлому тулубі. Над мочкою носа - товста шкірна складка, так що спинки носа не видно зовсім. Шкіра на голові в глибоких зморшках і складках. Шия потужна і коротка, теж з вільною складчастою шкірою. Хвіст туго закручений, переважно в два кільця. Шерсть у мопса коротка, щільно прилегла, густа і м'яка. За кольором нагадує сіамського кота. Основний фон - бежевий різних відтінків: від золотисто-персикового до сріблястого. На морді чорна маска, а вздовж спини проходить темний ремінь. Трапляються й абсолютно чорні екземпляри. Але найбільшого шарму мопсові додають його очі. Вони великі, темні, блискучі і... "промовляють". То у них мерехтять пустотливі іскри-чортенята, то западає млосна печаль східної рабині.

Ця порода дуже проста у догляді та утриманні. Мопсу не потрібні ні хворобливі косметичні операції, ні стрижка - досить чищення щіткою і звичайного купання. Проте зауважимо, що в утриманні мопсів є і декілька нюансів. Це міський собачка, який через особливості дихальних органів не пристосований до тривалих прогулянок в холод і спеку.

Мопс має величезне почуття власної гідності, не визнає ніякого насильства над своєю непересічною особистістю. Для довколишніх людей і гостей сім'ї мопс є дуже ласкавим і велелюбним приятелем, який легко дозволяє фамільярність - щипнути і скубонути себе за вушко. Хто знає цю породу лиш поверхнево, думає, що для такого ласкавого собаки господарі - просто люди, які його годують, і він легко піде від них, варто лише його солодко покликати чи поманити смачненьким (тим більше, що мопси - відомі ласуни). Але це знову омана - під час тривалих поїздок господаря пес сильно сумує, сидить із затуманеним поглядом, але радості немає меж, коли господар повертається - мопсик тоді виконує танець на задніх лапах, дереться йому на руки і скавчить від щастя.



Інформація надана Івано-Франківським осередком Кінологічної спілки України «Станіславів», www.dog-if.at.ua
 
ІФМО_КСУ_СТАНІСЛАВІВДата: Вівторок, 04.10.2011, 22:26 | Повідомлення # 28
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 1137
Репутація: 6
Статус: Офлайн
№39 (318) 29 вересня 2011 року

Поговоримо про породи собак :
«ДАЛМАТИНЕЦЬ – ПЛЯМИСТИЙ ЛИЦАР»


Сьогодні далматинці популярні у всіх країнах світу. Шалену популярність ці плямисті собаки отримали після виходу в світ мультфільму Уолта Діснея по книзі Додді Сміт «101 далматинець». Рейтинг цієї породи нечувано підскочив, кількість бажаючих мати вдома таке цуценя виросла в сотні разів. Весела вдача, відсутність злоби до людини, коротка шерсть, компактний розмір, врівноважений темперамент і звичайно, незвичайне та привабливе забарвлення допомогли їм зробитися прекрасними собаками-компаньйонами для городян і сільських жителів.

Далматин - найдавніша порода, що дійшла до наших днів з глибин століть. Назва породи багаторазово змінювалася: «арлекін», «датський гончак», «турецький собака», «бенгальський брак», «тигровий собака». Далматин почав свою професійну кар'єру в якості мисливського собаки.Він міг обходити величезні простори в пошуках дичини, відрізнявся витривалістю, невтомністю і тонким чуттям. Через свою ошатну зовнішність далматин в XVIIст. Став залучатися як супроводжуючий зі знатними дамами на верхових конях або слідував за їх каретами. У XIXст. цих плямистих собак стали використовувати для супроводу поштових карет. Пізніше у США далматин став службовцем на пожежних станціях. Іноді ціла зграя далматинців, голосно гавкаючи, бігла в якості живих сирен перед пожежною колісницею. Збереглися фото та спогади про тих собак, деякі з них навіть увіковічені як емблема пожежних підрозділів.

Помилковою є думка, що далматин–«дурний собака». Як і собаки багатьох інших порід, далматинці потребують дресируванню. Неправі ті власники, які ніколи в житті не прикладають зусиль, щоб правильно виховати і виростити собаку. Далматини - дуже тямущі собаки, наділені від природи високим інтелектом. Далматин з радістю виконає всі команди господаря, якщо вони перетворяться для нього в приємну гру, а в кінці він отримає за це шматочок ласощів або заслужену порцію ласки. Справжнє ж покликання далматина - рухливі ігри і спорт. Ці собаки з задоволенням будуть супроводжувати коня або велосипед влітку, тягти санки взимку, плавати, ловити м'яч і тарілку, долати бар'єри. Ви можете записатися зі своєю собакою на секції аджіліті, фрісбі, скіджорінга (буксирування лижника); далматинця можна навчити як пошукову собаку. Ласкаві, віддані, розумні, витривалі, рухливі і енергійні далматинці - ідеальні супутники в подорожі і походах !Проте кожен, хто хоче завести собаку саме цієї породи, повинен знати і чітко розуміти наступне що далматинець - не іграшка і не мультяшний пес, якого можна завести виключно для забави. Ці собаки також вимагають серйозного ставлення до виховання і дресирування.

Якщо Ви вирішили завести далматинця або вже є щасливим володарем собаки цієї породи - вітаю, Ви зробили правильний вибір!



Інформація надана Івано-Франківським осередком Кінологічної спілки України «Станіславів», www.dog-if.at.ua
 
ІФМО_КСУ_СТАНІСЛАВІВДата: Вівторок, 04.10.2011, 22:33 | Повідомлення # 29
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 1137
Репутація: 6
Статус: Офлайн
№40 (319) 04 жовтня 2011 року

Поговоримо про породи собак :
«ДОБЕРМАН – ЛЮБОВ НА ВСЕ ЖИТТЯ»


Собаки породи доберман мають елегантні лінії корпусу, горду і струнку поставу, темпераментну поведінку. Доберман – це, як правило, доброзичливий, миролюбний собака, дуже прив'язаний до сім'ї та любить дітей. Доберман – це переважно помірний темперамент, помірна злостивість і помірна збудливість. Поряд з послухом і працьовитістю у добермана слід звертати увагу на наявність захисного інстинкту, сміливість і твердість характеру. Особливе значення для оцінки представників цієї породи має впевненість в собі і безстрашність при збереженні чуйного ставлення до оточуючих.

Доберман вважається однією з кращих сторожевих порід собак в світі. Порода виведена в Німеччині в місті Апольда (Тюрінгія) в кінці 19 століття збирачем податків і утримувачем притулку бездомних собак Людвігом Доберманном, на честь якого і носить свою назву. Доберманн за родом своєї діяльності роз'їжджав по країні і потребував собаку-охоронця, що не вимагає до того ж особливого догляду.

Сучасний доберман дуже гармонійний, практично ідеально складений, і дуже охайний собака, що дозволяє тримати його в квартирі. Доберман тримається дещо гордовито, але до своєї роботи ставиться серйозно, відмінно бере слід - з добермана виходить прекрасна розшукова собака. Доберман дуже розумний і готовий віддати життя за господаря і його сім'ю. Він байдужий і холодний з усіма, окрім родини господаря. Добермани люблять повністю поділяти життя господарів у теплій сімейній обстановці. Дійсно, це дуже сердечні, ласкаві собаки. Якщо Ви досить знайомі з психологією собак, щоб правильно виховувати добермана, то побачите – він змінить Ваше життя! Його очі, сповнені любові, будуть постійно шукати, що б таке зробити, щоб сподобатися і принести Вам задоволення. Доберман стане прекрасним сторожем Вашої власності: будинку, речей, машини. Володіючи дивовижною кмітливістю, відкритим і відданим характером, він повністю присвятить себе Вашій сім'ї і всьому, що їй належить. Ці собаки можуть адаптуватися до життя в умовах міста, якщо їм надавати достатній обсяг навантажень, розрахованих на розвиток кмітливості та фізичної сили. Крім того, ці собаки відрізняються виключно енергійним характером. Добермани вимагають мінімального догляду, завдяки короткому і гладкому шерстяному покрову буде достатньо щотижневого розчісування. Доберман – ідеальний компаньйон для досвідченого, фізичноактивного власника. Хто хоч раз завів добермана, той вже не зрадить йому ніколи! Доберман – це любов на все життя!



Інформація надана Івано-Франківським осередком Кінологічної спілки України «Станіславів», www.dog-if.at.ua
 
ІФМО_КСУ_СТАНІСЛАВІВДата: Вівторок, 18.10.2011, 22:22 | Повідомлення # 30
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 1137
Репутація: 6
Статус: Офлайн
№41 (320) 11 жовтня 2011 року

Поговоримо про породи собак :
«БУЛЬМАСТІФ– БЛАГОРОДНИЙ ВЕЛЕТЕНЬ»


Бульмастіф - це одна з самих благородних, розуміючих і миролюбних порід собак. Бульмастіф не образить слабшого за себе - він вважає за краще піти від конфлікту, хоча міг би легко з розправитися з любим нападником ! У цьому собаці абсолютно немає злостивості і ворожості (не плутати з недовірливістю) до людей. Дивлячись на бульмастіфа, розумієш, що це саме про нього сказано : " - Все розуміє, але сказати не може!"

Бульмастіф перекладається як «великий бульдог». Це масивний мускулистий і дуже сильний собака. У цій породі не допускається зайва «сируватість» і перевищення верхньої межі у рості. Стандарт породи суворий до перекусу, до поставу передніх і задніх кінцівок, та особливо до характеру собаки. Бульмастіф - відносно молода порода, він був виведений в Англії в XIX столітті шляхом схрещування англійської мастифа зі староанглійський бульдогом. Офіційне ж визнання ці собаки отримали лише в 1924 році, тоді ж і був сформульований стандартFCI. У минулому їх тримали Джон Д. Рокфеллер, Рузвельт. Велику роль у популяризації породи зіграв Голлівуд: відомо, що Сильвестр Сталоне та Арнольд Шварцнегер тримають розплідники цих собак.

Зовні це дуже цікаві собаки, які, безсумнівно, привертають до себе увагу. Вони виглядають могутніми і сильними –і по суті так воно і є. Грізний вигляд надають їм великий зріст та вага, добре розвинена мускулатура і міцна широка грудна клітка. Проте заводчики та власники знають, наскільки ці собаки здатні бути люблячими і лагідними. Шерсть бульмастифів коротка, але дуже густа, щільно прилягає до тіла, на дотик гладка і блискуча зовні. Окраси - рудий, палевий і тигровий, можливо, з ледь помітними білими плямами, на морді чорна маска.

Бульмастіф, можливо, один із самих врівноважених представників порід собак, йому не властива безпідставна агресивність - такі собаки безмежно віддані своїм господарям і нетерпимі до ворогів.
Бульмастіф - «довгожитель» серед великих важких собак, які живуть в середньому 8 років. У породі відомі випадки довголіття - 14 років! Можливо, цьому сприяє те, що бульмастіф - активний спортивний собака з міцним здоров'ям і гарною імунною системою. Порода зручна для утримання як на вулиці, так і в квартирі. Завдяки здоровому і міцному серцю бульмастіф не боїться спеки. Також при правильному утриманні бульмастіф не мерзне на вулиці завдяки товстій шкурі і дуже густій, щільно прилягаючій шерсті.Їм необхідний простір для життя і постійні тренування, адже для підтримки гарної форми важливо постійно рухатися і вдосконалюватися.




Інформація надана Івано-Франківським осередком Кінологічної спілки України «Станіславів», www.dog-if.at.ua
 
Форум » Кінологія » Друковані видання про собак та інших домашніх тварин » "ГАЛИЦЬКИЙ КОРЕСПОНДЕНТ" - сторінка про собак (ІФМО КСУ "СТАНІСЛАВІВ" у суспільно-політичному тижневику)
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук: