Івано-Франківський міський осередок КСУ Івано-Франківський міський осередок КСУ "Станіславів"
Ви увійшли як Гість | Група "Гости" | RSS
УВАГА! Сайт //dog-if.at.ua переїхав на http://dog-if.jimdo.com/, залишився форум.
зоологія МАЙДАНЧИК ДЛЯ ДРЕСИРУВАННЯ СОБАК Корм «HUBERTUS GOLD» УВАГА ПЛЕМОГЛЯД 2014 Перетримка ANF официальный сайт официальный сайт Мікрочіпи ПОЛЮВАННЯ з СОБАКАМИ цуценята вязки вязки

25/08/2012 САС-UA "КУБОК СТАНІСЛАВОВА" м.Івано-Франківськ

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Модератор форуму: Любомира  
Форум » Кінологія » Друковані видання про собак та інших домашніх тварин » "ГАЛИЦЬКИЙ КОРЕСПОНДЕНТ" - сторінка про собак (ІФМО КСУ "СТАНІСЛАВІВ" у суспільно-політичному тижневику)
"ГАЛИЦЬКИЙ КОРЕСПОНДЕНТ" - сторінка про собак
ІФМО_КСУ_СТАНІСЛАВІВДата: Вівторок, 18.10.2011, 22:26 | Повідомлення # 31
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 1137
Репутація: 6
Статус: Офлайн
№42 (321) 18 жовтня 2011 року

Поговоримо про породи собак :
«КАНЕ КОРСО – НОВЕ ЖИТТЯ ДЛЯ ГЛАДІАТОРА»


Можна годинами розповідати про те, яка це гарна, розумна і красива порода. Але, як то кажуть - краще один раз побачити. Кане корсо - надзвичайно симпатична велика собака групи молосів. Наприклад - дог занадто великий, мастіно неаполітано дуже важкий собака, бордоський дог і мастиф повільні і т.д. Здається, хитрий кане корсо вибрав золоту середину, з'єднавши в собі всі кращі якості собак цієї групи. Він не гігант (щось середнє між ротвейлером та боксером), компактний, підтягнутий, рухливий, але не метушливий. Такі габарити дозволять тримати собаку і в міській квартирі, і на дачі. При цьому він володіє солідною зовнішністю і вселяє повагу «мордою лиця».Багато хто любить собак з серйозною зовнішністю, «щоб всі боялися і по вулицях не страшно було ходити». Виду корсо цілком достатньо, щоб оточуючі зрозуміли - ця собака може постояти за себе і свого господаря. Крім того, у кане корсо зовсім незрівнянна міміка і розумний, проникливий погляд - теж відмінна риса породи.

Історію кане корсо не можна назвати звичайною. Незважаючи на тисячоліття свого існування ця порода ще досить молода і тільки починає отримувати втрачене, але заслужене визнання. За часів римської імперії ці собаки були затребувані в гладіаторських боях, використовувалися для охорони, а так само для полювання на великих диких тварин. Кане корсо брали участь у військових походах - на спину і груди їм надягали залізні лати. Ці могутні, сильні собаки були здавна поширені на півдні Італії. Вони зупиняли кабана і вступали з ним у двобій,кусаючи за морду і вуха. Кане корсо пасли корів і свиней, захищали їх від диких хижаків та злодіїв і допомагали пастухам стежити за стадом. Ця порода дійсно була незамінна в ті давні часи. Глобальні зміни в житті людей і цих собак відбулися після Другої світової війни через різкі зміни економічних і соціальних умов. Поголів'я кане корсо різко скоротилося і була близькою до вимирання. До 70-х років нашого століття кане корсозбереглися лише в поодиноких екземплярах у віддалених районах південної Італіїу пастухів, мисливців і фермерів. Проте завдяки роботі місцевих ентузіастів, відданих шанувальників порода почала активно відроджуватися.

В даний час вдосконалені робочі якості кане корсо, але збережена яскрава індивідуальність, притаманна цій породі. Сила і міць цієї собаки викликає повагу. Кане корсоповинна використовуватися як робоча собака, тому акцент у розведенні поставлений на суворому дотриманні стандарту породи. Це значить ніякої сирості і пухкості, брутальності і ваговитості (слюней, опущених червоних повік, надлишку складок). Цій чудовій породі собак була подароване нове життя в сучасному світі та удосконалено її робочі якості.




Інформація надана Івано-Франківським осередком Кінологічної спілки України «Станіславів», www.dog-if.at.ua
 
ІФМО_КСУ_СТАНІСЛАВІВДата: Середа, 02.11.2011, 09:54 | Повідомлення # 32
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 1137
Репутація: 6
Статус: Офлайн
№4... (32...) ... жовтня 2011 року

Поговоримо про породи собак :
«ДОГО КАНАРІО– СПРАВЖНІЙ ІСПАНЕЦЬ»


Дого канаріо (Perro de Presa Canario) – собака типу молос, який походить з островів Тенеріфе і Гран-Канарія (архіпелаг Канарські острови). Порода з'явилася в результаті схрещування собак "махореро" (majorero) - місцевої пастушої породи, що жила на островах до приходу іспанців, і молоських собак, завезених на архіпелаг. Їх потомки дали початок місцевій групі собак типу "Дого" - середніх розмірів, з тигровим або палевим (жовтим) забарвленням, з білими плямами, міцної будови (характерної для молосів), проте з живим і легко збудливим темпераментом, з грубуватим, але в той же час активним і відданим характером. Протягом XVI-XVII століть чисельність дого канарі означно зросла. Численні згадки про них існують в історичних текстах до завоювання, головним чином в "Документах міської ради ", в яких пояснюються функції, що їх виконували ці собаки - в основному сторожі і пастухи, а також вони використовувалися м'ясниками для керування худобою.

Сучасний дого канаріо – це собака середнього розміру, міцний, добре збалансований, прямого профілю, правильно та пропорційно складений, палевого або тигрового окрасу з чорною маскою на морді. Його зовнішність спокійна, йому притаманний уважний та пильний погляд. Темперамент збалансований, з більшою часткою впевненості в собі. Солідний і голосний гавкіт. Поведінка впевнена, благородна та стримана. Догоканаріо ласкаві і благородні зі своєю сім'єю, мають сильну прихильність до свого господаря і підозрілі до чужих людей. При сигналі тривоги вони приймають дуже впевнену, рішучу позу з пильним, настороженим поглядом. Головним чином канарські доги пристосовані для охоронних функцій.

З практики є декілька порад: потрібно чималий досвід утримання великих собак, тому що цей собака має свій характер і по справжньому слухає лише одного господаря - того хто насправді зумів змусити собаку поважати себе. Дресируванню піддаються нормально, проте спочатку можливо буде складно. Найголовніше в утриманні та правильному вирощуванні цуценяти догоканаріо - це "здоровий апетит", так як собака набирає вагу дуже швидко і вона перевищує відмітку в 70 кг для дорослого пса.
Дого канаріо - собака по справжньому рідкісний. В Україні на даний моментне більше 10 представників цієї породи. У Івано-Франківську (та й загалом на всю Західну Україну) всього один дого канаріо, але зате який !...



На фото : дого канаріо KAMAZ – кандидат в Чемпіони України, 3хКращий представник породи(вл.Маркус Максим., м.Івано-Франківськ)


Інформація надана Івано-Франківським осередком Кінологічної спілки України «Станіславів», www.dog-if.at.ua
 
ІФМО_КСУ_СТАНІСЛАВІВДата: Середа, 02.11.2011, 10:12 | Повідомлення # 33
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 1137
Репутація: 6
Статус: Офлайн
№4... (32...) ... листопада 2011 року

Жодна інша порода собак не викликає настільки широкий спектр емоцій і почуттів, як бультер'єр. Одні вважають цих собак верхом досконалості, шедевром англійської кінології, щиро захоплюються і люблять; інші ж глибоко ненавидять і вважають, що булів потрібно заборонити. Хто ж правий ? Давайте поговоримо про породу :

«БУЛЬТЕР’ЄР»


Бультер'єр (від англ.Bull Terrier. Bull у перекладі означає «бик», Terrier- «тер'єр») - порода собак, родом з Англії, що відноситься до сімейства тер'єрів. Тер'єри (від латинського Terra - «земля) - група порід собак, призначених для боротьби з гризунами та полювання на норних тварин. У класифікаціях жодної кінологічної асоціації немає поняття «бійцівські» собаки. FCI (Міжнародна кінологічна федерація) відносить бультер'єрів до 3 групи (тер'єри), 3 секції (бульдогоподобні тер'єри).

Бультер'єр –це сильний, міцний собака середнього розміру з унікальним характером. Це собака-особистість, собака-клоун і собака-друг. Бультер'єри - енергійні, моторні, спритні, м'язисті і сильні собаки середнього розміру дуже розвинені фізично та складені неймовірно гармонійно, і за це отримали прізвисько «гладіаторів». Активні, грайливі і життєрадісні представники цієї породи, всупереч поганим чутками, дуже доброзичливі: люблять дорослих і дітей, легко вживаються з іншими домашніми тваринами, дуже прив'язані до сім'ї і просто обожнюють свого господаря. Безстрашний і цікавий бультер'єр стане відмінним компаньйоном для людини зі здоровим розумом і гарячим серцем. Ці собаки дуже прості у догляді, але, як і багато інших порід, вимагають грамотного виховання, достатніх фізичних навантажень, любові та уваги.

Всупереч стереотипам, що склалися, бультер'єри непогано піддаються дресируванню, і тільки від господаря залежить чи зробить він зробити з собаки некерованого агресора, чи виростить слухняного миролюбного компаньйона. Найчастіше у бультер'єрів є свій власний погляд на ситуацію, вони вперті й наполегливі у прагненні досягнення своїх цілей, дуже винахідливі і хитрі. Але, за допомогою любові і терпіння господареві не важко знайти спільну мову з вихованцем і затвердити необхідні правила поведінки. Зараз бультер'єрів у цілому світі успішно використовують в полюванні, як собак-рятувальників і в лікувальній кінології для реабілітації дітей-інвалідів, вони також можуть займатися спортом - особливо поширені аджіліті і вейтпуллінг. У м.Харкові живе перший в Україні бультер’єр Орхен (вл.Осипенко Алла), щотренований та сертифікований на собаку-рятувальника. Орхен разом з господинею-волонтером успішно приймає участь не лише у змаганнях та спортивних випробуваннях, але й при реальних пошуках людей у техногенних завалах та на відкритій місцевості.



На фото : сертифікований собака-рятувальник англійський бультер’єр Орхен (вл.Осипенко Алла, м.Харків)


Інформація надана Івано-Франківським осередком Кінологічної спілки України «Станіславів», www.dog-if.at.ua
 
ІФМО_КСУ_СТАНІСЛАВІВДата: Неділя, 01.01.2012, 21:14 | Повідомлення # 34
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 1137
Репутація: 6
Статус: Офлайн
Дорогі колеги! Вітаємо Вас з Новим роком та Різдвом Христовим!

Бажаємо Вашому колективу міцного здоров'я, родинного тепла та
домашнього затишку, бадьорості духу, благополуччя, щастя, чудового
настрою й душевного комфорту.
Нехай в кожному починанні Вас супроводжує удача, а новий рік принесе
щирих друзів і партнерів, щасливих та яскравих подій! Усього Вам
найкращого!


З повагою,
редакція тижневика "Галицький кореспондент"
Івано-Франківськ


 
Форум » Кінологія » Друковані видання про собак та інших домашніх тварин » "ГАЛИЦЬКИЙ КОРЕСПОНДЕНТ" - сторінка про собак (ІФМО КСУ "СТАНІСЛАВІВ" у суспільно-політичному тижневику)
  • Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Пошук: